HOBBYMANIE(5)

Jakými pamlsky odměnit svého pejska?

Pokud máte doma čtyřnohého chlupáče, snažíte se mu dopřávat nejen pohodlí, ale i něco dobrého na zub. Pejskové také rádi mlsají, ale je potřeba vybírat takové dobroty, které jim nebudou škodit.

Podle čeho vybírat pamlsky pro psy?

Výběr vhodného pamlsku je pro zdraví pejska velmi důležitý. V nabídce máte různé druhy pamlsků. Vybírejte je podle velikost pejska, psí rasy, zdravotního stavu, složení pamlsku nebo třeba věku psa. Pamlsky také plní různé funkce, nejsou jen dobrotou.

Různé druhy pamlsků

Pamlsky tréninkové a výcvikové – využijete je v případě, kdy chcete pejska něco naučit. Většinou jsou to malé kousky, které nemají příliš vysokou energetickou hodnotu. Můžete je používat jako odměnu, pokud pejsek dobře plní vaše povely.

Pamlsky pro zábavu – jsou vhodné pro volné chvíle. Jedná se například o dentální pamlsky.

Pamlsky na mlsání – tyto by měl pejsek konzumovat pouze v malé míře. Ve větším měřítku by mohly být příčinou nadváhy nebo obezity.

Pamlsky funkční – dodávají tělu dostatek vitamínů a minerálů, které podpoří zdraví vašeho parťáka.

Pamlsky pro alergické pejsky – obsahují vyšší podíl produktů živočišného původu. Především se jedná o kvalitní sušené maso. Minimální alergie se objevuje u masa jehněčího, králičího, kachního nebo u koniny či zvěřiny.

POZOR na složení

Ne příliš vhodné jsou pamlsky vyrobené z bůvolí kůže. Vždy čtěte složení. Pokud na obalu není uvedeno, raději se nákupu takového pamlsku vyhýbejte. Nekupujte pamlsky, které obsahují barviva nebo různé druhy chemikálií. Pozor také na obsah cukrů a tuků, které jsou příčinou obezity pejska. Větší konzumace není vhodná ani u obilovin. Nepřehánějte to ani s vitamíny a minerály. Škodit mohou vysoké dávky vápníku nebo fosforu. Mohou být příčinou artrózy.

Napsat komentář