HOBBYMANIE(5)

Je vašemu malému Picassovi papír malý? Dopřejte mu rovnou celou zeď

Přidat na Seznam.cz
Jejich inspirace a fantazie občas překonává dokonce i meze, které jim vytyčuje papír či deska hracího stolu. Velmi snadno se tak může stát, že zvěční svůj um na to největší plátno, které najdou. A tím je obvykle bílá zeď jejich pokojíku. Pokud nechcete své ratolesti brzdit v jejich rozletu, může ze zdi udělat opravdové plátno. Stačí zvolit správnou interiérovou barvu.

Tabule není jen pro paní učitelky

Asi nejoblíbenější variantou jsou tzv. tabulové barvy na zeď. Stačí vymezit prostor, jednou natřít a poté nechat zaschnout. Zeď je po natření čistě černá a samozřejmě křídou popisovatelná. Lze na ni kreslit a psát. Následně stačí vzít pouze vlhký hadr a „tabuli“ otřít. Plochu na psaní mohou využít jak děti pro své malůvky, tak jejich rodiče pro psaní různých seznamů, to-do listů či pravidel.

Umělecká díla vytvořená fixou

Chytré dekorativní nátěry zvládnou vytvořit dostatečně velkou plochu i pro fixové umělce. Stejně jako v předchozím případě i zde stačí jeden potažmo dva nátěry a zeď je připravená. Jistou výhodou oproti tabulové barvě je, že tento druh barvy je průhledný. Podkladovou barvu si tedy můžete zvolit jakou chcete, aniž by byla výjimečnost stěny na první pohled patrná. Kresby jsou snadno omyvatelné vlhčených hadříkem.

Pro větší umělce

I pro starší děti, které si nechtějí „čmárat“ po stěnách pokoje, je tu možnost, jak si vyzdobit pokoj bez jediného úderu kladívka. Obrázky, dokumenty nebo fotky jim na zdi budou držet magnety. Respektive za předpokladu, že budou mít stěnu natřenou magnetickou barvou. Ta může být téměř v jakékoliv odstínu – růžová, bílá, žlutá, zelená, modrá,… Rovněž lze barvou namalovat jen určité motivy či části zdi. Na té poté budou optimálně držet kotoučové, tyčové nebo neodymové magnety.

Napsat komentář