HOBBYMANIE(5)

Kuře je stvořeno k nadívání! Máme recept na 6x jinou náplň

Housky pokrájené na kostičky, případně vařená rýže, představují oblíbený základ, ale zkusit to můžete i bez nich (viz žampiónová). Další ingredience mohou být různé, a aby se směs po upečení nerozpadala, je třeba ji spojit. Například syrovým vejcem, pokrájenými kuřecími játry a může to být i sýr.
Je-li nádivka chuťově méně výrazná, potom kuře osolte nejen na povrchu, ale i uvnitř. A nezapomeňte kromě útrob naplnit i kůži na krku vpředu. Oba otvory nakonec spíchněte jehlou nebo párátkem, kuře uložte do pekáčku s trochou tuku (máslo), tukem je i potřete, podlijte trochou vody a dejte se do pečení.

1. Rýžová s játry a jablky
K vařené rýži (1 sáček) přidejte 1 jablko na kostičky a stejně upravenou slaninu (100 g). Následuje pórek na kolečka a sekaná petrželka, 1 až 2 lisované stroužky česneku a dle chuti kari, pepř, drcený rozmarýn a sůl. Nakonec vmíchejte nadrobno krájená syrová kuřecí játra (2 ks), případně celé vejce

 

2. Domácí s houskou a játry
Na kostky pokrájené housky (2) zalijte smetanou (200 ml), přidejte pokrájená syrová kuřecí játra (2 ks), slaninu nadrobno (500 g), šunku (100 g) a změklé máslo (50 g). Následují 2 žloutky a sníh ze dvou bílků. Směs osolte, opepřete a ochuťte strouhaným muškátovým oříškem.

 

3. Pikantní s nivou a ořechy
Nivu (150 g) pokrájenou na kostičky nebo nastrouhanou nahrubo smíchejte s nasekanými ořechy 300 g), 1 žemlí pokrájenou na kostičky a zalitou 100 ml smetany, přidejte změklé máslo (50 g) a 1 rozšlehané vejce. Směs ochuťte lisovaným česnekem (3 stroužky), solí a špetkou bílého pepře.

 

4. Exotická s ananasem
K 0,5 ananasu na malé kousky (1 menší plechovka bez nálevu) přidejte vařenou rýži (2 lžíce), změklé máslo (50 g), 1 rozšlehané vejce, smetanu (cca 100 ml) a 1 lžíci solamylu. Směs okořeňte bílým pepřem, mletým badyánem, zázvorem a podle chuti ji osolte. Je-li řídká, zahustěte ji strouhankou.

 

5. Slavnostní s mandlemi
Housky pokrájené na kostičky (2 ks) zalijte 150 ml smetany. Dále přidejte 1 celé vejce, 150 g spařených a oloupaných mandlí nasekaných na nudličky a rozehřáté máslo. Následuje jemně sekaná kadeřavá petrželka. Směs ochuťte solí a okořeňte dle chuti mletým bílým pepřem a kari kořením.

 

6. Žampiónová s paprikou
Slaninu (75 g) pokrájenou na kostičky vyškvařte na pánvičce, přidejte 1 sekanou cibuli, a když zezlátne, přisypte 300 g krájených žampiónů. Přidat lze i 1 papriku na kostičky (zvýrazní chuť) a vše poduste. Nakonec přidejte 2 vejce, nechte je srazit a nádivku ochuťte solí a pepřem.

 

Napsat komentář