HOBBYMANIE(5)

Máte rádi sladké? Připravte si jednoduché a chutné domácí nanuky

Nanuk – sladká pochoutka, kterou milují děti i dospělí. Bez nanuků si snad ani nedokážeme představit parné letní dny. Přinášejí příjemné osvěžení. Nejlepší jsou ty domácí, bez éček, přidaných barviv a spousty cukru. Domácí nanuky jsou ideální volbou pro všechny milovníky sladkého. Jejich příprava není nijak náročná, postačí vám jen mixér, nanukové formičky a několik málo ingrediencí a připravíte si zdravé alternativy, v různých chuťových i barevných variantách. Doplnit je můžete o dostatečnou porci čerstvého ovoce a pouze malé množství cukru. Za zlomek ceny si tak připravíte zdravou a chutnou alternativu nanuků, které dostanete ke koupi v obchodech.

Jaké druhy připravit?

Postačí vám pouze formičky na nanuky a můžete mít nanuky čistě ovocné nebo v kombinaci s tvarohem, jogurtem či podmáslím. Záleží jen na vašich preferencích. Použijete-li zralé druhy ovoce, obejdete se i bez cukru.

Smetanové nanuky

  • Nanuky z tvarohu – na 100g tvarohu si připravte 100g smetany ke šlehání, 300g ovoce a malé množství moučkovéhu cukru. Smetanu vyšlehejte, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Ovoce můžete přidat pokrájené na kousky nebo rozmačkané. Vzniklou směs nalijte do nanukových formiček a nechte zmrznout.
  • Nanuky z jogurtu – na jeden kelímek bílého jogurtu si připravte 2 misky ovoce a 2 lžíce agávového sirupu. Ovoce můžete nechat pokrájené na kousky nebo rozmačkat. Všechny ingredience smíchejte a vzniklou směs vlijte do formiček na nanuky.

Ovocné nanuky

V tomto případě postačí rozmixovat čerstvé ovoce s trochou cukru, směs nalít do nanukových formiček a nechat zmrznout.

Jako ideální druhy ovoce jsou jahody, maliny, ostružiny, borůvky nebo rybíz. Získáte tak lahodnou, osvěžující dřeň, která je vhodná pro horké letní dny.

Napsat komentář