HOBBYMANIE(5)

Modelujeme s Dortománií: Traktor s výbušným nákladem

Traktor s valníkem naloženým 40 sladce explozivními koňakovými bombičkami, to není snadné zadání. Mimo jiné se připravte na to, že jen příprava špiček s opojnou náplní vyžaduje 2 dny, protože základ pro výchozí krémové „komínky“ je třeba svařit v předstihu, aby mohl přes noc v chladničce odpočívat. A dopředu si můžete připravit i 2 obdélníkové piškotové pláty pečené na velkém plechu s listem papíru na pečení (potřebovat budete těsto ze 16 vajec).
Nezapomeňte samozřejmě na krém, jehož spotřeba není rovněž nezanedbatelná, a totéž platí o modelovací hmotě. Sáhnout lze po jakékoli, kterou jste si oblíbili, ale potřebovat jí budete dobré 2 kilogramy. Na začátku vašeho snažení tedy byly „jen 2 piškotové pláty“, ovšem na konci veškerého snažení vás čeká poměrně úctyhodný kolos. Ještě štěstí, že je možné traktor i vlek posadit na sólo podložku! Ideální je karton (obdélník) potažený zeleným balicím papírem a pak ještě fólií.

Náš tip: Koňakové minišpičky plněné vaječným likérem koupíte při troše štěstí v cukrárně, případně na objednávku u vybraných domácích cukrářek, ale můžete si je také připravit sami. Technologie samotná není příliš složitá, ale vyžaduje přece jen trochu zkušeností. A k dispozici je třeba mít i speciální špičku, s jejíž pomocí se z krému s vařeným základem tvoří těla špiček v podobě komínků.
Recept i postup najdete ZDE ►►►►►

Připravila: Ivana Egrtová

==========================================================
Podrobný fotonávod na traktor, vlečku a přípravu kol krok za krokem najdete v galerii pod článkem!
==========================================================


Zdroj: časopis Dortománie č. 4/2015

Napsat komentář