HOBBYMANIE(5)

Nejen na terasu či pergolu se hodí screenové rolety

Uvažujete o tom, jak si zútulníte bydlení? Máte pergolu, která si zaslouží trochu vytunit? Proč ne? Vsaďte na screenové rolety, které vám umožní tam posedět, být chránění před pohledy zvenčí, přitom ale mít přehled, co se děje kolem. Takové rolety se navíc hodí i na okna, udrží v interiéru příjemnou teplotu a zajistí přitom i dostatek světla.

Když se řekne screenové rolety

Mnozí z nás o nich nikdy neslyšeli, dosud jsme se setkávali jen s látkovými roletami, které ještě docela nedávno zdobily nejeden interiér, případně s venkovními předokenními roletami, do kterých vkládá důvěru stále víc lidí. Existuje ale ještě jeden typ rolet, a to jsou takzvané screenové rolety. V čem se liší?

Jsou vyrobeny z odolné tkaniny tak, aby bylo možné je použít i v exteriéru, přitom ale, aby poskytly totéž, co předokenní rolety, tedy:

  • Ochranu soukromí před pohledy zvenčí
  • Zabránit průniku tepla do interiéru a jeho přehřívání. V místnosti pomáhají udržet příjemnou teplotu, až 97 % paprsků zachytí dřív, než dopadnou na okenní tabulku.
  • Úsporu financí, které byste jinak vynaložili na pořízení klimatizace
  • Dodají vašemu bytu nebo domu na hodnotě, jsou i moderním doplňkem, který skvěle vypadá.

Z čeho se screenové rolety vyrábí?

Moderní rolety, které nesou označené jako screenové, se dají označit i jako vnější protisluneční zábrany, které se vyrábí z technicky odolných kvalitních tkanin, které jsou odolné, pevné a poloprůhledné tak, abyste se mohli dívat ven i ve chvíli, kdy máte rolety zatažené. Takové tkaniny umožní kontrolovat množství světla pronikající do interiéru, poskytnou vám ochranu před povětrnostními vlivy a zachovají vám soukromí. Kromě těchto tkanin z polyesterových vláken potažených PVC je dalším použitým materiálem hliník. Pevná hliníková konstrukce stejně jako použité tkaniny prodlužuje životnost rolet.

Zdroj: fotobanka

Jaké typy screenových rolet si můžete pořídit?

Když se do screenových rolet zamilujete, máte celou řadu možností. Na trhu najdete screenové rolety:

  • Bez krycího boxu
  • S krycím boxem
  • S bočním vedením lankem
  • S vedením ve vodících lištách

Víte, že screenové rolety si můžete vybrat třeba zde a vsadit můžete jak na elegantní provedení screenové rolety bez horního krycího boxu (rolety Novum), tak na rolety s horním půlkulatým krycím boxem (rolety Unibox), rolery s horním půlkulatým boxem a vedením ve vodícím profilu (Uni zip screen), rolety s horním zaomítacím boxem (In screen), tak na rolety s přiznaným horním boxem rovných linií (Top screen), s horním viditelným rovným kastlíkem (Top zip screen) nebo na rolety, které v sobě kombinují systém zaomítací rolety, kdy je horní kastlík schovaný pod fasádou (In zip screen)?

Všechny výše uvedené rolety od Univers se vyrábí na zakázku tak, aby přesně kopírovaly požadavky každého zákazníka.

Napsat komentář