HOBBYMANIE(5)

Osvětlení do obýváku

Obývací pokoj nabízí největší možnosti volby při výběru osvětlení. Kromě tradičních lustrů se do něj totiž výtečně hodí také všemožné stojací lampy, nástěnná svítidla a taktéž oblíbené bodovky.

Obývák je zřejmě nejdůležitější prostor v každém bytě či domě. Aktivně v něm totiž trávíme nejvíce času. Ať už se jedná o relaxaci u televize či knihy nebo hraní si s dětmi, obývací pokoj bývá středobodem každé domácnosti.

Není tedy radno podceňovat výběr patřičného osvětlení. Pokud totiž vyberete dobře, budete mít možnost vytvořit jakoukoliv atmosféru pro jakoukoliv událost.

A samozřejmě nejde jen o praktickou stránku věci, ale také o design.

Centrální závěsné svítidlo nebo lustr může sloužit jako umělecký skvost, který nejen, že budete vy i vaše návštěva neustále obdivovat, ale samozřejmě celou místnost náležitě osvětlí.

Případně místo jednoho velkého lustru můžete použít strategicky rozmístěná závěsná svítidla pro dané části obývacího pokoje.

Zdroj: fotobanka

Vedle gauče si postavíte stojací lampu pro čtení, nad případný pracovní nebo jídelní stůl nainstalujete bodovky, případně designové kolejnicové osvětlení, které zajistí dostatek světla pro vaše oči. A za televizi můžete zase nainstalovat RGB LED pásky, které podtrhnou filmový večer k dokonalosti.

Jak jsme již zmínili, pro každou příležitost a aktivitu v obýváku můžete vybírat ze stovek a tisíců typů osvětlení. To by samozřejmě mělo zapadat do nějakého vašeho konceptu, aby byla zachována celistvost a osvětlení v obývacím pokoji ladilo se zbytkem domu či bytu.

Jen tak docílíte opravdu prvotřídního užitku, který za své prostředky obdržíte.

Jestliže nemáte zpracován projekt k osvětlení, nevadí. Vždy se můžete obrátit na nějakého zkušeného odborníka, který s vámi projde vše potřebné a doporučí to nejvýhodnější řešení.

Na základě hodnocení zákazníků bychom mohli doporučit například specializovaný obchod 60.cz s více než 15 lety zkušeností.

Nejvíce vás jistě potěší aktivní komunikace a odborná znalost pana majitele, který vám ochotně se vším poradí.

Kromě toho naleznete v 60.cz tisíce kusů osvětlení obýváku od těch nejkvalitnějších českých i světových výrobců. Výhodou zajisté bude také možnost instalace zakoupených svítidel.

Nebojte se v případě osvětlení do obývacího pokoje popustit uzdu fantazii. Odměnou vám bude prostor, ve kterém se vždy rádi sejdou všichni vaši bližní nebo si v klidu odpočinete od každodenního shonu.

Stačí si jen správně vybrat.

Napsat komentář