HOBBYMANIE(5)

Ozdobte si dům i zahradu vánočním osvětlením! Jaké vybrat?

Rada první: Rozhodně nekupujte vánoční osvětlení někde u stánkaře. Nabídka je sice obrovská a ceny lákavé, jenže spousta těchto výrobků pochází z Číny a nesplňuje ani základní bezpečnostní požadavky. Nejčastější problém je vidlice, která není chráněná při zasouvání do zásuvky, kde je 220 V! Mizerná je i izolace přívodního kabelu, který může probíjet. Právě tyto výrobky mají každoročně na svědomí nejvíce úrazů elektrickým proudem, popálenin i vznícení stromku.
Rada druhá: Nešetřit! To co patří do bytu, určitě nepatří ven: Pro zahradu i vnější ozdobu domu je zapotřebí osvětlení, které odolá prudkým změnám teploty, vlhkosti, sněžení i dešti. Nejde jen o led žárovičky, ale hlavně o přívodní kabely. Nezapomeňte, že i sníh je vodivý!
Rada třetí: Vánoční osvětlení tedy kupujte jen u renomovaných prodejců. Jednoho z nich jsme požádali, aby nám prozradil, co je letos nejžádanější.

Co letos frčí?

Stylové vánoční světelné led řetězy na baterie se už postarají, aby váš dům nikdo nepřehlédl. Ke světelným řetězům i jiným druhům vánočního osvětlení dnes lze dokoupit časové a soumrakové spínače, čímž se obsluha vánočního osvětlení stává jednoduchou a velmi komfortní záležitostí. Zapomeňte na staré dlouhé řetězy, v nichž nesvítí ani polovina žárovek a při jejich instalaci jste naštvaní a rozmrzelí. Moderní led vánoční řetězy vám nezvednou vlnu adrenalinu, přinesou vám naopak potěšení a zkrášlí adventní čas.

Vánoční světelné dekorace na sníh i bláto: V ČR nebývá samozřejmostí zasněžená zima s bílou pokrývkou a ať už nám příroda nadělí jakékoli počasí, všichni si chceme vánoce užít po svém. Vánoční osvětlení je jednou z novodobých tradic, která promění šedivé dny ve sváteční okamžiky a do našich srdcí přinese pokoj a mír. Ať už budou vánoce na sněhu či blátě, budou vaše a je jen na vás, jak si je užijete. Začnete s výzdobou exteriéru a rozjasněte okolí domu i zahrádku. Vyberte si světelný řetěz, který můžete libovolně nadstavovat a prodlužovat.

 

Vánoční dekorace a vánoční světla: Když ponuré počasí a blátivý podzim mají k vánoční idylce na míle daleko, je právě na nás, abychom si vánoční náladu vytvořili sami. Stačí mít v blízkosti malé dítě a svět náhle začnete vnímat jinak, jeho dětskýma očima. Rozzářené oči maličkých dětí se nemohou vynadívat na třpytící se vánoční dekorace a vánoční světla. Stále věří na Ježíška a vánoční náladu hltají plnými doušky. Chtě nechtě se brzy necháte vtáhnout do předvánočního veselí. Jste účastníky vánoční romance a za zvuku koled si v duchu promítáte výjevy z vlastního dětství: „Mami, musíme si krásně ozdobit domeček a zahradu, jinak k nám Ježíšek určitě nepřijde“, praví vaše dítě s drobnou obavou. Usmějete se a a pustíte se do výběru překrásných vánočních dekorací a moderních vánočních led světel.

Krásná vánoční atmosféra bezpečně a levně: V minulém století byl vánoční čas naneštěstí spojován s častými výjezdy hasičů, kteří likvidovali vánoční požáry. Současný trh je plný velkého množství úchvatných vánočních dekorací, které jsou nejen krásné, ale zároveň také úsporné a bezpečné. O výzdobu interiérů i zahrad se postarají ledková vánoční dekorační svítidla. Šetří energii a jejich zdroje se nepřehřívají, mohou svítit celé hodiny a přispět tak k vytvoření kouzelných vánočních scenérií v domě i v zahradě.

Solární vánoční světla a dekorace: Při našich toulkách mezi vánočními světly jsme narazili na solární vánoční osvětlení, vhodné do zahrad rodinných domů. Když všichni sousedé zdobí své zahrady a domovy, vůně cukroví a zvuk koled Vás doprovází na každém kroku a váš dům i zahrada stále vypadá všedně, už déle neotálejte a pusťte se do výzdoby. Dnes již vůbec nevadí, že na vaší zahradě není k mání elektrická zásuvka. Solární světla umí divy. Co takhle ozdobit strom světelným řetězem? A kde že je ta zásuvka? S tím si už starosti dělat nemusíte!

 Dekorace pro slavnostní štědrovečerní okamžiky: Abyste si sváteční náladu vychutnali co nejlépe, štědrovečerní tabuli si jistě budete chtít zkrášlit i drobnými dekoracemi s vánoční tématikou. Mezi nabídkou štědrovečerních dekorací nás zaujal drobný keramický andílek, do něhož můžete umístit vonnou čajovou svíčku, která provoní váš interiér. Zajímavé jsou i vánoční světelné dekorace na baterie, jejichž hlavní výhodou je bezproblémové přenášení kdekoli po domě.

 Tichá noc…: Tmou půlnoční svítí jasná světla vánoční. Děti již rozbalily všechny dárky a sladce spí ve svých postýlkách. Užíváte si nádhernou štědrovečerní noc. Běžné všední osvětlení je vypnuté a váš obývací pokoj naplňuje záře svítících vánočních ozdob. Nemůžete se vynadívat na tu krásu. Vánoční svíce v sobě ukrývá mihotající se plamínek a na stole leží stylová lucernička

 Letošní vánoce si můžete užít tradičně i moderně zároveň. Nečekejte až do Štědrého dne a světelné dekorace si připravte již nyní, na začátku adventu!

Napsat komentář