HOBBYMANIE(5)

Parádní slunečnice, za kterou se budete otáčet… než ji zaříznete

Pověstný pohyb za sluncem, o němž se zmiňuje také filmová píseň, však dokáží pouze mladé rostliny. Jakmile začnou v opyleném květenství postupně dozrávat semena, „hlava“ slunečnice ztěžkne a namísto sledování pohybu naší životodárné hvězdy po obloze začne shlížet kvůli té tíži dolů k zemi.
Což ovšem neplatí o našem sladkém květu, který se bude v celé své kráse usmívat a obdarovaný oslavenec i s hosty se za ní bude otáčet až do chvíle, než do něj zakrojí ostřím nože. Aby se však taková slunečnice zrodila a vzápětí někoho potěšila, je třeba si připravit pečený korpus ve tvaru polokoule, kvalitní máslový kakaový krém nebo čokoládovou ganache, nejlépe v sytě hnědém odstínu, oblíbenou modelovací hmotu, osvědčené potravinářské barvy a malířské náčiní…

Podrobný fotonávod jak na to krok za krokem najdete v galerii ▼▼▼

Náš tip:
Finální podoby pěkně vystínovaného květu docílíte pomocí tlakové pistole. Nejprve báze všech okvětních lístků přestříkněte ve třetině bližší korpusu oranžovou barvou. V nádobce pistole pak postupně přidávejte na sytosti až do sytého hnědého tónu a za plynulého otáčení dortem barvu nanášejte proudem vzduchu směrem k směrem polokulovitému středu. Použít můžete i pudrové barvy, jež opět od nejsvětlejších tónů k tmavým (tentokrát směrem od středu korpusu ven) nanesete tzv. do ztracena širším štětečkem.

Napsat komentář