HOBBYMANIE(5)

Dubnová Dortománie: Naše cukrářky prý mají špinavé ruce! No zkuste se neumazat…

Každý, kdo tónuje co chvíli potahovací a modelovací hmoty gelovými barvami, přece ví, jak vyhlížejí jeho ruce po takové práci! Doslova hrají všemi barvami. A co víc, některé tóny se jen obtížně umývají, například černá barva, červená, ale i se zelenou bývá potíž. Takže je pak třeba pracovat dál bez náročné očisty, protože čas je příliš drahá veličina. Dlouho jsem se pak rozhodoval, zda se vůbec mám o tomto zážitku na tomto místě zmiňovat, až mi došlo, že ony přespříliš kritické duše možná neholdují modelovaným dortům, ale upřednostňují buchtovou či krémovou klasiku. Což je samozřejmě jiná věc. Nicméně háček v tom stále je: Když už něčemu nerozumím, potom nehaním nikoho na internetu!
Pokud tedy máte v oblibě dobré „buchťáky“, potom si i na stránkách tohoto vydání Dortománie přijdete na své: Na programu je moka téma, navíc prozradíme recept na dortík jménem Saint-Tropez, který po celé Francii i ve světě proslavila filmová sexbomba Brigitte Bardot, a pochutnat si navíc můžete na zázraku, který dostal jméno Kennedy. Samozřejmě podle legendárního J.F.K.,  který rovněž miloval sexbomby.
A jste-li snad příznivci modelování, potom i pro vás jsme toho připravili požehnaně. Vlastně ani nevím, co převažuje. Klasika nebo dorty modelované? Věřím však, že všechno je dobře vyvážené. A tak to má přece být, nebo ne?!       
Ing. Jiří Savinec,
šéfredaktor časopisu Dortománie

Mají naše cukrářky opravdu špinavé ruce? O tom se můžete přesvědčit v novém vydání časopisu Dortománie č. 4/2015, které je právě na stáncích, a to i na Slovensku. Dámy v něm pro vás připravily spoustu zajímavých návodů s fotopostupy krok za krokem na dorty nejen modelované, ale také „buchtové“ či krémové. Novou Dortománii, stejně jako její archivní vydání, si nyní můžete ovšem také pohodlně pořídit v digitální podobě včetně předplatného ZDE

 

Napsat komentář