HOBBYMANIE(5)

Péče o vlasy – jak vybrat správný fén

Nejlepší investicí jak z finanční stránky, tak pro nejlepší výsledek, je zvolit hned od začátku profesionální fén. Zvolíme-li dobrou značku, např. Parlux, koupíme výrobek, který není těžký a oprosti jiným profesionálním fénům, není ani tak velký.

Hlavní rozdíl je ve výkonu

Zapneme-li fén levnější, řekneme do tisíci-koruny, brzy se přehřívá a vlasy vysušuje dlouho. To samotným vlasům nesvědčí.

Profesionální fén má mnohem vyšší výkon, a tudíž k vysušení vlasů nepotřebujete mnoho času. Navíc díky ideální teplotě vzduchu se vlasy nepoškozují.

Nástavná hubice, ano či ne? 

Jednoznačně ano. Díky hubici soustředíme všechen vzduch na vysušování vlasů, tím se doba samotného sušení zkracuje a vlasy tolik nepoškozuje. Vizuálně je sušení pomocí nástavce velmi znát. Hubice krásně směruje proud vzduchu a tím vlas pěkně uzavírá a zaceluje.

Díky správnému fénování udržíme vlasy zdravé, vyhlazené a lesklé.

Při špatném fénování, nebo nepoužívání kondicionéru, především v zimním období se může vyskytnout elektrizování vlasů. Elektrizování se děje proto, že jsou vlasy příliš vysušené, může za to nekvalitní kosmetika, absence kondicionéru a nebo už zmíněné vysušování bez nástavné hubice.

Pro zdravější vlasy během elektrizování je dobré zvolit speciální hydratační vlasovou kosmetiku.

 

Napsat komentář