HOBBYMANIE(5)

S pomocí Dary Rolins, Bena Cristovao a dalších se na Den zvířat podařilo vybrat více, než milion

Dali jsme to! Pro zvířátka se vybralo 1 177 199 Kč

Unikátní celorepubliková sbírka s názvem Den zvířat vybrala v 2. roce činnosti 1 177 199 Kč. Cílem bylo získat 1 milion Kč a tuto hranici jsme úspěšně pokořili pomocí osobností jako jsou Dara Rolins, Taťána Gregor Brzobohatá, Markéta Sluková – Nausch, Ivan Trojan, Ben Cristovao, Patricie Pagáčová, Alice Bendová, David Svoboda, Eva Samková, David Kraus, Jan Musil, Ljuba Krbová, Václav Noid Bárta, Ondřej Neff a mnoho dalších.

„Akce byla podpořena videem, ve kterém vystupují ambasadoři projektu. Ivan Trojan propůjčil celému videu svůj hlas. Naším společným snem byl vytvořit pro zvířata transparentní sbírku podobnou té „tříkrálové“, kterou lidé podporují, věří jí a nebojí se o svůj příspěvek. Dosáhnutý výsledek je důkazem, že se nám to povedlo.“ shrnuje zakladatel projektu Petr Sokolík. „Nejkrásnější věcí na celém projektu bylo, že hlavní účinkující, kameraman, skladatel hudby, střihači atd., všichni se vzdali nároku na honorář a do akce šli zcela zdarma“, dodává.

Pocta Františku z Assisi

V neděli čtvrtého října uplynulo 794 let od úmrtí světce Františky z Assisi. Tento mnich celý život pečoval o nemocná a opuštěná zvířata, a proto v tento den na celém světě lidé slaví Mezinárodní den zvířat. Světový den zvířat se slaví ve světě od roku 1931, Česká republika se k jeho oslavě přidala v roce 1994.

Sbírku pořádá spolek Běhejme a pomáhejme útulkům z.s. Jedná se o akci nejen pro psí a kočičí útulky, ale i pro zařízení, která pomáhají týraným koním a hospodářským zvířatům. Druhý ročník charitativní sbírky bude ukončen 04. října 2020, kdy je Mezinárodní den všech zvířat. Finanční dar se zasílá prostřednictvím webové stránky www.denzvirat.cz. Celý výtěžek sbírky bude nyní po skončení akce rozdělen rovným dílem mezi 112 neziskových spolků z celé České republiky.

Akce ale pokračuje dále. Pokud chcete i vy pomoci zvířátkům, můžete přispět jakoukoliv částkou na tomto transparentním účtu: 2901198295/2010. DĚKUJEME!

Napsat komentář