HOBBYMANIE(5)

Trendy v bydlení: Industriální betonová mánie

Přidat na Seznam.cz

Betonové rámečky

Industriální beton naplno proniká do moderních interiérů a v současnosti jej můžete najít i na takových detailech, jako jsou domovní vypínače a zásuvky. „Cesta k optimální betonové směsi a jejímu preciznímu zpracování do relativně malých rozměrů vypínače nebyla jednoduchá,“ uvádí Lenka Vodicová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR Zlín, jediného českého výrobce používajícího pravý beton pro výrobu rámečků domovní elektroinstalace, a pokračuje: „Betonové rámečky se vyrábí ručně ze speciální směsi, která obsahuje polyvinylalkoholová vlákna. Materiál je voděodolný a UV stabilní, čímž zaručuje prakticky neměnnost vzhledu rámečku.“ Betonové rámečky jsou nabízeny v produktových řadách DECENTE a RETRO. K jejich celkové atraktivitě přispívá i pro beton charakteristická porézní struktura.

Zdařilá imitace na dvířkách

Surová krása betonu může navíc vyniknout i na nábytkových dvířkách – stačí si pozvat na pomoc jeho zdařilé imitace! „Díky fóliovaným dekorům světlý a tmavý beton, které jsou od skutečného betonu pohledově k nerozeznání, už nemusíte mít beton pouze na zdech nebo pracovních plochách. Může zdobit i vaše nábytková dvířka, u kterých by bylo použití skutečného betonu kvůli jeho hmotnosti velmi problematické,“ říká Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení společnosti Trachea, největšího českého výrobce nábytkových dvířek, a uvádí další výhody foliovaných imitací betonu: „Folie se snadno udržuje a díky tomu, že přesně obepíná dvířka z pohledové strany i ze všech čtyř bočních stran, chrání jejich hranu před pronikáním vlhkosti. Nemusíte se tak bát je umístit ani do koupelny nebo kuchyně.“

Beton i v koupelně?

Na elegantní betonově šedou notu si můžete naladit také svoji koupelnu. „Beton je současným hitem i na poli koupelnového nábytku, a proto jsme se rozhodli do stejnojmenného dekoru obléct například skříňky z řady AMBIENTE. A jelikož se jedná o laminátový dekor, který vzhled betonu věrně imituje, není třeba se obávat, že by ho všudypřítomná voda a vlhkost nějakým způsobem narušila,“ říká Ing. Petr Blažek, generální ředitel společnosti Dřevojas, tradičního českého výrobce koupelnového nábytku. A co víc, barevně nekonfliktní šedý nábytek vám dává možnost ho kdykoli dodekorovat výraznějšími barevnými doplňky přesně podle vašeho gusta.

Takže co zbývá? Nic, než nechat se inspirovat a pozvat si beton k sobě domů!

 

Napsat komentář