HOBBYMANIE(5)

Tři recepty na skvělé raw cukroví bez mouky a cukru

Raw cukroví připravíte bez mouky a cukru, a jak anglický název napovídá (raw = syrový), nemusíte kvůli němu trávit ani hodiny u trouby, protože se nepeče.

Meruňkové kuličky s pistáciemi a kokosem

Ingredience (na 12 ks):

300 gramů sušených meruněk, 3 lžíce citronové šťávy, pomleté pistáciové oříšky, kokos na obalování

Postup:

Meruňky rozmixujeme a smícháme s citronovou šťávou. Z hmoty tvarujeme kuličky. Polovinu z nich obalíme v pistáciových oříšcích a druhou v kokosu. Dáme vychladit do lednice.

Goji roláda

Ingredience (na 13 ks):

Kakaová vrstva: 1 hrnek vlašských ořechů, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek datlí, ½ hrnku rozinek, 2 lžíce raw kakaa, trochu skořice

Goji náplň: 1 hrnek mandlí, 1 hrnek datlí, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek semínek goji

Postup:

Nejprve si připravíme kakaovou vrstvu. Pomeleme ořechy, kokos, rozinky a datle a promícháme s kakaem. Hmotu si přeneseme na pečící papír a vyválíme válečkem na ½ cm široký plát. Aby se nelepila, pomůžeme si dalším pečícím papírem, který můžeme potřít kokosovým olejem. Poté papír sejmeme a plát potřeme náplní. Ta vznikne pomletím mandlí a kokosu, k nimž přidáme nahrubo namleté datle a goji. Válečkem jemně uhladíme a zarolujeme.

Raw mrkvové perníčky

Ingredience:

Perníková hmota: 1 šálek drti, která zůstane po odšťavnění mrkve, 1 šálek předem namočeného zlatého lněného semínka a ½ šálku tmavého, 1 šálek kešu oříšků, 2 lžíce agávového nektaru, 1 lžička perníkového koření, ½ lžičky skořice, 1 lžička citronové šťávy

Poleva: 1 šálek namočených vlašských ořechů, 5 ks namočených datlí

Postup:

Suroviny na perníčky rozmixujeme. Těsto by mělo být hutné, aby se dalo rozválet. Hmotu naneseme na pečící papír, pomazaný kokosovým olejem. Na těsto přiložíme druhý kus pečícího papíru a vyválíme 3 mm placku. Vykrajujeme různé motivy. Perníčky sušíme alespoň 5 hodin, můžeme použít i sušičku na ovoce. Polevu připravíme tak, že rozmixujeme vlašské ořechy s datlemi. Pokud je potřeba, přidáme vodu, případně dosladíme agávovým nektarem. Polevou naplníme zdobící sáček a perníčky a vysušené perníčky nazdobíme.

(hra)

Napsat komentář