HOBBYMANIE(5)

Venkovní rolety se dají instalovat i na dveře na terasu

Když řešíte stínění, jedním z možných řešení je instalace venkovních rolet. Ty toho ale zvládnou víc než jen zamezit pronikání slunečních paprsků do interiéru, jejich velkou předností je i bezpečnostní funkce. Zaujala vás? Co si je tak nainstalovat i na dveře na terasu?

Když se řekne venkovní rolety

Venkovní rolety se instalují na okna zvenčí, bydlení v mnoha ohledech zlepší. Nejsou jen designovým doplňkem, zvýší komfort bydlení a plní celou řadu funkcí. Někoho možná překvapí, že se dají instalovat nejen na rodinné domy, ale i ty panelové, můžete si vybrat jejich vzhled i míry a přizpůsobit je svému bydlení.

Víte, že se dají montovat jak ve chvíli, kdy dům stavíte, tak i dodatečně? Stačí si vybrat ten správný typ. Pořídit si můžete i venkovní rolety na terasové dveře.

Proč se pro venkovní rolety rozhodnout?

Předokenní rolety se v případě novostavby instalují do prostoru překladu, pokud se instalují dodatečně, pak na stávající stavbu. Zatímco v prvním případě bude box, do kterého se rolety zasouvají, neviditelné, v druhém případě je tomu naopak. Rolety navíc mohou disponovat integrovanou sítí jako ochranou proti hmyzu, tak mohou mít solární pohon, díky kterému není zapotřebí přívod elektřiny. Postačí sluneční energie. Jaké jsou další důvody pro instalaci venkovních rolet?

  • Snižují akustiku oken
  • Chrání okna před povětrnostními vlivy
  • Snižují náklady na údržbu objektu
  • V létě chrání před přehříváním místnosti, v zimě naopak brání úniku tepla.
  • Šetří náklady na energie
  • Plní i bezpečnostní roli, kdy vytváří další bariéru před nechtěnými návštěvníky.

Zdroj: fotobanka

Instalujte je na okna i dveře na terasu

Důvody, proč je instalovat na okna už znáte, ale proč je dát i na dveře na terasu nebo k bazénu? I tam umí snížit množství slunečního záření, které se dostává do interiéru, mnohem důležitější je ale jejich bezpečnostní funkce.

Označit je můžeme i jako bezpečnostní rolety, ideální jsou ty z vysoce pevných komponentů z extrudovaného hliníku, protože obsahují ve srovnání s klasickými předokenními roletami i několik bezpečnostních prvků. O jaké jde především?

  • Mají vyztužená postranní vodítka, jejichž konstrukce brání ohnutí a vytažení hliníkových profilů.
  • Hliníkový pancíř hliníkové rolety je z vysoce pevné konstrukce, která je tak odolná, že odolá poškození při případném nárazu.

Napsat komentář