HOBBYMANIE(5)

Vyzkoušejte proslulá západočeská golfová hřiště, která si zamilujete!

Golf spojuje lidi, čistí hlavu, umožní navázat nová přátelství: Jde o celoživotní sport, díky kterému si užijete pobyt na čerstvém vzduchu a uděláte taky něco pro svoje zdraví. Dokonce umí zlepšit náladu a spánek, zažene nudu, zapojíte při něm celé tělo i mozek. Ať už patříte mezi rekreační nebo profi hráče, určitě byste si měli zahrát i na hřištích v Mariánských Lázních a okolí, která nejednomu golfistovi učarovala.

Proč se vydat na golfovou dovolenou?

Dovolená je od toho, abychom si odpočinuli a načerpali nové síly. Jak toho docílit lépe než tím, že se budeme věnovat tomu, co nás baví? Když je vaší vášní golf, nebojte se najít si hotel nebo penzion v blízkosti golfového hřiště. Když jich tam bude víc a vy budete moci každý den hrát jinde, tím lépe.

Jaká hřiště lákají v západních Čechách?

Západočeský region je proslulý nádhernou přírodou, do které je zasazeno hned několik golfových hřišť. Každé je svým způsobem unikátní, hru si na něm užijete. Je přitom jedno, zda hrajete pro zábavu, nebo patříte mezi profesionální hráče.

Tip číslo jedna: Mistrovské hřiště v Mariánských Lázních

Když se vaším cílem stanou západní Čechy, je golfové hřiště v Mariánských Lázních jasnou volbou. Tady si prostě musíte zahrát. Jde o mistrovské hřiště na světové úrovni, které se pyšní dlouhou tradicí a královských titulem. Tady si zahrajete, zarelaxujete, strávíte čas na čerstvém vzduchu a vzpomínky na tyhle chvíle jen tak z hlavy nedostanete.

Hřiště je zasazené do prostředí lesoparku, má zajímavý terén a příjemné klima. Bylo postaveno po vzoru irských a skotských parkových hřišť, v roce 1905 ho otvíral sám anglický král Edward VII. Jde o uzavřený areál, který je z mnoha stran obklopen jehličnatým lesem, jen jamky č. 2 a 3 jsou mimo původní prostor.

Hrajete se tu hlavně na rovině, najdou se ale i jamky s převýšením a nějaká ta vodní překážka. Komplikací jsou stromy, malé greeny a velké množství bunkerů.

Tip číslo dva: Hřiště zasazené do krásné krajiny, to je Golf Resort Cihelny

Když vás hřiště v Mariánkách omrzí, můžete se vydat třeba na 18 jamkové hřiště do Golf Resortu Cihelny, které vás uchvátí nejen okolní přírodou, ale také výbavou. Těšit se můžete na množství vodních ploch a přírodních i modelovaných překážek.

Tip číslo tři: Osobité hřiště Golf Clubu Alfrédov

Jedno z nejkrásnějších hřišť v této oblasti láká lipovou alejí, mnoha vodními plochami a technickým charakterem.

Tip číslo čtyři: Golf Club Kynžvart a hřiště zasazené do prostředí zámeckého parku

Rozmanité hřiště, na kterém si na své přijdou všichni. Během hry se projdete v zahradách, minete potůčky, vodopády, fontánky i vzrostlé stromy, naskytne se vám i úchvatný výhled na Český a Slavkovský les.

Tip číslo pět: Špičkovým hřištěm s tradicí se pyšní Golf Resort Karlovy Vary

Další špičkové hřiště se nachází v nedalekých Karlových Varech. Z hotelu v Mariánských Lázních jste tu autem za necelou hodinku, odměnou vám bude zajímavý terén hřiště s 18 jamkami.

Napsat komentář