HOBBYMANIE(5)

Zachraňte život a najděte věrného společníka – přednosti adopce psa z útulku

Přemýšlíte nad tím, že si pořídíte pejska? Jednou možností se nabízí vyzvednout si jej u chovatele, ale co takhle adoptovat pejska z útulku? Taková adopce je nejen krásný a dojemný čin, ale také vám může přinést neuvěřitelnou radost a vděčnost nového čtyřnohého přítele. Mnoho psů se ocitne v útulcích z různých důvodů a čekají na svou druhou šanci na láskyplný domov, který jim můžete dát právě vy.

Můžete mu „zachránit život“ a navíc získáte oddaného přítele

Když se rozhodnete pro pejska z útulku, dáváte mu šanci na nový začátek. Mnoho psů v útulcích čeká na láskyplný domov, který jim poskytne bezpečí, péči a lásku. Vaše rozhodnutí tak může být pro psa doslova záchranou. Být neustále zavřený v malé místnosti, pojídat granule pro psy a čas od času se dostat na procházku není totiž pro pejska zrovna ideální stav.

Tito mazlíčci si uvědomují, co pro ně děláte, když je dostanete ven a vyznačují se hlubokou vděčností a oddaností ke svým novým majitelům. Budete spolu překonávat nové překážky a společně se sžívat a přizpůsobovat novému prostředí a podmínkám. Jakmile to spolu zvládnete, pak se můžete těšit na věrného společníka, který vás bude bezpodmínečně milovat ať se děje co se děje.

Velký výběr a menší finanční zátěž 

V útulcích najdete psy nejrůznějších plemen a všech věkových kategorií. Bez ohledu na to, zda preferujete štěně nebo dospělého psa, malou nebo velkou rasu. Můžete si tak vybrat psa, který nejlépe odpovídá vašemu životnímu stylu a rodinným potřebám.

Navíc tímto dobrým skutkem můžete udělat něco i pro vaši peněženku. Jelikož adopce psa z útulku je často levnější než pořízení u chovatele. Útulky obvykle požadují pouze malý symbolický poplatek, který pokrývá náklady na očkování, čipování a veterinární péči. Je to tedy skvělý způsob, jak najít věrného společníka a zároveň poskytnout druhou šanci opuštěným zvířatům.

Zdroj foto: hedgehog94 / Shutterstock.com

Napsat komentář