HOBBYMANIE(5)

Zamilujte si zimní bruslení

I během zimy se dají provozovat různé venkovní sportovní aktivity. Klasiku představují lyže. A co takhle vyzkoušet bruslení? Kromě dokonalého pohybu nabízí i celou řadu dalších výhod.

Výhody zimního bruslení

Zimní bruslení představuje populární zimní aktivitu, která přináší našemu zdraví celou řadu výhod. Není to jen skvělá zábava, ale také dobrý způsob, jak se udržet v kondici a zlepšit své fyzické a mentální zdraví.

Díky tomu, že se jedná o intenzivní fyzickou aktivitu, která zapojuje mnoho svalových skupin, pomáhá posilovat svaly a zlepšovat kondici. Vyžaduje dobrou rovnováhu a koordinaci a tím je zlepšuje. Je potřeba udržet stabilitu na kluzkém povrchu. Pravidelné bruslení vám pomůže zlepšit tyto dovednosti. Je to skvělý způsob jak rychle a snadno spálit kalorie. Během jedné hodiny intenzivního bruslení můžete spálit až 500 – 700 kalorií, což pomáhá udržovat zdravou váhu a zlepšuje kondici. Jedná se o aerobní aktivitu, která pomáhá posilovat srdce a cévy. Pravidelné bruslení snižuje riziko srdečních chorob a zlepšuje celkovou kardiovaskulární kondici. Zlepšuje flexibilitu a pohyblivost. Pohyb na bruslích vám je pomůže zlepšit. Budete-li bruslit pravidelně, můžete snížit riziko poranění a zlepšit vaši celkovou mobilitu. Bruslení vyžaduje soustředění a schopnost se soustředit na pohyb a rovnováhu. Pravidelné bruslení vám pomůže zlepšit vaši koncentraci a soustředění i mimo kluziště.

Na co se zaměřit při výběru bruslí?

Kromě správné velikosti si můžete také vybrat brusle vyrobené z různých druhů materiálů. Nejčastěji se jedná o kůži (kvalitní, ale náchylnější k poškození), umělou kůži nebo syntetiku (cenově přijatelná, s delší životností). Záleží jen na tom, jakému materiálu dáte přednost. Stabilitu bruslí ovlivňuje jejich tvrdost. Jestliže s bruslením teprve začínáte, raději si pořiďte brusle měkčí. Pro čepel bruslí volte kvalitní ocel, která bude dokonale ostrá. Jen tak se dobře udržíte na ledu.

Napsat komentář