HOBBYMANIE(5)

Známe tyto pokojovky?

Pokojové rostliny jsou nejen užitečné, ale také skvěle doplní interiér. Znáte tyto krásky?

Oxalis triangularis

Oxalis neboli Štavel pochází z Chile a západní Argentiny. Štavel vyžaduje světlé a chladné stanoviště. V letních měsících zaléváme rostlinu mírně a jednou týdně ji přihnojujeme. Na konci léta zálivku pomalu snižujeme, když štavel zatáhne přestaneme zalévat úplně. Na jaře začneme s postupnou zálivkou a rostlina začne rašit nové listy. Oxalis můžeme množit hlízkami, stač je pouze vyndat a zasadit do jiného květináče.

Euphorbia milli

Euphorbia neboli také Kristova koruna pochází z východního Kapska. Rostlina vyžaduje teplé a slunné stanoviště. Během zimy držíme tuto rostlinu spíše v suchu. Euphorbia má drobné zelené lístky, výrazné květy a na stoncích trny. Pokud rostlinu pravidelně přesazujeme není potřeba ji navíc ještě hnojit. Euphorbie lze množit listovými řízky, na trhu je velké množství druhů, liší se květy, trny i netradičně zbarvenými listy.

Tradescantina Zebrina Purple

Převislá, rychle rostoucí rostlina přezdívaná také jako voděnka. Pochází z Jižní Ameriky. Voděnky jsou často nenáročné rostliny, ale potřebují permanentně vlhký substrát. Její lístky jsou oblé, zakončené špičkou. Vrchní část listů zdobí zeleno-fialové žíhání. Spodek listů je spíše fialový. Podle zbarvení rozlišujeme více druhů.

Zdroj foto: Fotobanka

Napsat komentář