HOBBYMANIE(5)

Charlie: Miluji opalování a peřiny. Jenom špatně vidím…

Jako prvního představujeme sedmiletého německého pinče Charlieho. Je jím se vším všudy. Temperamentní, opatrný k cizím lidem, milující svojí rodinu a smečku. Není to pes, kterého si omotáte kolem prstu za pár dní, ale o to pevnější je následné pouto, které mezi ním a jeho rodinou vznikne. Miluje opalování, procházky s ostatními pejsky, volný pohyb po zahradě a doma načechranou peřinu v posteli.

Charlie se léčí, ale vidět dokonale už nebude…

Charlie byl 3/4 roku v útulku Tábor, odkud ho přivezli do psího hotelu XYz.s. Bohužel, nikdo dříve nezajistil oční vyšetření, i přesto, že pes jevil známky takřka úplné slepoty, velkého zmatení, nekoordinovaného chování. „Po příjezdu k nám jsme ho vzali jako všechny ostatní pacienty k našemu nejlepšímu očnímu specialistovi MVDr. Beránkovi, který diagnostikoval starý neléčený zánět sítnice,“ říkají Šárka a Jana, které se o postižená zvířátka starají.
Charlie je u nich už 4 měsíce a nyní je schopen po léčbě normálně chodit po schodech, zahradě, běhat mezi ostatními. Jeho zrak už sice nikdy nebude dokonalý, ale ke kvalitnímu normálnímu životu je plně dostačující.
Má stále trochu strach z lidí, proto pro něj hledáme tolerantní rodinu, která nebude očekávat radostného skákajícího psa, který se pohrne vpřed.

Charakteristika pejska:

Věk: 7 let
Plemeno: Německý pinč – tetovaný
Celým jménem: Terss Tereuss
Město, ve kterém se zvíře nachází:  Praha
Očkovaný, odčervený, kastrovaný
Přátelský, něžný, zvědavý, opatrný, perfektně zvládající život ve smečce, včetně většiny dospělých psů. Miluje přítomnost koček a spaní v posteli
Adopční poplatek: 2 350 Kč (zahrnuje nezbytné nutné náklady na léčbu, krmivo atd.) Pokud máte o Charlieho zájem, volejte na telefon + 420 777 562 464, pište na XYZS@seznam.cz.  Profil pejska najdete také ZDE
Nemůžete adoptovat pejska? Pomozte dobré věci finančně!
V současné době jsou v psím hotelu schopni financovat záchranu psů ze svých peněz jen do určité míry (kolik rodinné rozpočty dovolí). Chuť, čas, zapálení a zkušenosti tady mají. Pro svou další a intenzivnější činnost již ale potřebují pomoc zvenčí.
Pokud vás tato činnost zaujala a vidíte v ní smysl, budou rádi za jakýkoliv příspěvek, který jim umožní věnovat se záchranně psů ve větší míře než doposud. Přispívat lze nyní prostřednictvím sbírky, vypsané nadačním fondem Psí Naděje na transparentní účet se speciálním variabilním symbolem:
2800485041/2010, VS: 14002

 

Napsat komentář