HOBBYMANIE(5)

Cikánské řezy: Temné jako noc před úsvitem

Postata zmiňovaného krému je mimořádně jednoduchá: Svařte v předepsaném množství mléka za stálého míchání vanilkový pudink (dle chuti můžete přidat cukr) a ihned po odstavení nechte v horké hmotě rozehřát celou kostku másla.
Takutý tuk potom do pudinku zašlehejte. Pracujte rychle, v opačném případě ho hmota nepřijme a krém se navrch bude špatně roztírat na upečené křehké pláty čokoládového těsta. Budete-li se ovšem držet této rady, dílo se podaří. A pak se ještě snažte vydržet s ochutnáváním minimálně do druhého dne: Naplněné řezy se totiž musí náležitě rozležet.

Recept na cikánské polévané řezy:
360 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g kakaa, 0,5 lžičky prášku do pečiva, 200 g másla, 2 vejce; krém: 1 vanilkový pudink, 500 ml mléka, 250 g másla; na dohotovení: 100 g čokoládové polevy, 50 g másla, strouhaný kokos

Jak na to krok za krokem:

Smíchejte sypké přísady, tj. mouku, prášek do pečiva, oba druhy cukru a přesáté kakao, přidejte změklé máslo, vejce a nejlépe v robotu vypracujte v jednom kroku těsto typu lineckého (křehké).
Hned je rozdělte na dvě části a každou rozválejte na plechu s pečicím papírem do podoby plátu. Jejich okraje zarovnejte rádýlkem a každý po délce rozdělte na 3 stejně široké pruhy. Takto upravené pláty ve vyhřáté troubě upečte (15 minut při 180 °C).
Z mléka a pudinkového prášku svařte pudink a v horkém nechte rozpustit a důkladně rozšlehejte máslo. Teplým krémem pak vždy dva upečené pruhy polijte, složte je na sebe a přiložte třetí. Ten přelijte rozehřátou čokoládovou polevou, kterou hustě posypete strouhaným kokosem. Oba naplněné pruhy nechte do druhého dne odležet.

Napsat komentář