HOBBYMANIE(5)

DORTOMÁNIE MODELUJE: Veselá želva s bytelným krunýřem

Dnes přinášíme další porci nových nápadů, díky kterým ušetříte nejen spoustu modelovací hmoty, ale i práce a času. Jak nám autorka prozradila, u dortů ve tvaru zvířat se nesnaží o co možná nejvěrnější podobu s živými originály, ale spíše chce, aby vyhlížely pohádkově.
V čem spočívá tajemství na pohled bytelného a silného krunýře na zádech želvy? Věřte nebo ne, ale jde o plát obarvené potahovací hmoty běžné tloušťky (cca 3 mm)!
O jeho „želví vzhled“ se ovšem postaraly diskovitě vystouplé polštářky posázené na punčovinou dotvarovaný povrch polokulovitého těla ještě před finálním potažením.
Tyto polštářky můžete vytvořit z různě zbarvených zbytků modelovací hmoty, které už jinak neupotřebíte, ale také ze zmíněné hmoty z piškotových drobků, krému a džemu.
Potah (krunýř) pak pečlivě dotvarujte a po obvodu zastřižený okraj zahněte směrem dovnitř. Tato úprava jej rovněž opticky značně zesílí. Podrobný postup najdete v našem fotonávodu.
Připravila: Ivana Egrtová

Náš tip: Rohovitou kůži připomíná otisk fólie se strukturou drobných kamínků, ale použít můžete i zcela jiný povrch. Fólii vtlačíte do měkkého plátku pomocí válečku

 

ŽELVÍ HOLKA NEBO KLUK?
Jak už jsme zmínili, Ivana Egrtová se snaží svým modelovaným dortům vtisknout spíše pohádkovou podobu, takže připomínají často hračky. Přiznat tedy může také pohlaví – kluci mají například na hlavě modrou čepičku a holky zase apartní klobouček s květinkami. Záleží na tom, pro koho je dortík určený…

Napsat komentář