HOBBYMANIE(5)

Hrajeme si se špagetami: Pobavte stolovníky chobotnicí či ptačím hnízdem

Různě upravené chobotničky netřeba konzumovat jen v malebných hospůdkách u moře, dopřát si je můžete třeba i v kempu na Mácháči, na chalupě u lesa, na chatě u řeky a dokonce v paneláku, zkrátka všude tam, kde je k dispozici sporák, kamna či vařič. A ani se surovinami to nebudete mít těžké: Vše potřebné seženete v každém obchodě.
Ono totiž popravdě vůbec nejde o „mořské potvory“… Jen si poznamenejte, že budete potřebovat špagety, jemnou měkkou klobásu (stačí obyčejný vuřt), samozřejmě široký kastrol, vodu, špetku soli a dobré pesto či jinou omáčku. Jak se ostatně můžete přesvědčit sami, připravit si takové „středoevropské“ hlavonožce s klobásovou hlavou a špagetovými chapadly není vůbec složité…

Dětem přidejte pohádku

Bylo-nebylo, na větvi z řapíkatého celeru si dva karbanátkoví ptáčci s mrkvovými zobáčky, cibulovými ocásky a s očkama z plátků natvrdo vařeného bílku a zrnek pepře postavili špagetové hnízdo, aby mohli pěkně z výšky pozorovat, jak se jejich soused přejídá kukuřicí… Doprovodíte-li podávání takových „karbošů“ originální pohádkou, určitě se po nich jen zapráší. Těstoviny samozřejmě patřičně ochuťte!

Náš tip:
Špagetové chobotničky můžete servírovat samotné, například posypané strouhaným sýrem a s kapkou kečupu. Chutnější však budou, když uložíte-li je na těstovinové lůžko ochucené bazalkovým pestem nebo jinou dobrou omáčkou.

Napsat komentář