HOBBYMANIE(5)

Kremrole trochu jinak: Tyhle jsou kynuté i nekynuté, dokonalost sama

Naplněné jsou přímo úžasné, doslova se vdechují, jak jsou jemné. A zároveň nejsou tak drobivé a rozpadavé jako listové těsto. Zkrátka dokonalost sama! Upečené trubičky můžete po vychladnutí plnit klasickou bílkovou pěnou šlehanou a zároveň vařenou v kotlíku nad párou, a pokud nejste na sladké, potom použijte šlehačku. Čím méně slazenou, tím lépe.
Výborná je i šlehačka pařížská. My jsme však zvolili kaštanovou. Připravuje se podobně jako pařížská; stačí svařit smetanu na šlehání s kaštanovým krémem (poměr cca 3:1), který je dnes běžně k dostání. Hmotu poté zchlaďte, nádobu zakryjte fólií a uložte vše do druhého dne do chladničky. V chladu ještě zhutní. Na druhý den ji snadno vyšleháte (pomoci si můžete ztužovačem do šlehačky) a krémem pak trubičky naplňte. Šlehačku netřeba sladit, základní kaštanový krém je již slazený.

Recept na trubičky z kynutého těsta:
7 lžic mléka
20 g droždí 280 g hladké mouky 1 lžička cukru 100 g másla 2 žloutky 1 vanilkový cukr 1 vejce na potření moučkový cukr na posypání; náplň: 300 ml smetany na šlehání 100 g sladkého kaštanového pyré 

Jak na to krok za krokem:

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, dobře je rozmíchejte, ale kvásek z něj vzejít nenechávejte. Tekutinu hned nalijte do mouky s vanilkovým cukrem, přidejte vlažné máslo, žloutky a rychle zadělejte a vypracujte vláčné těsto. Na pomoučeném válu z něj vypracujte válečkem plát silný 2 mm, rozdělte jej rádýlkem na proužky dlouhé 20 cm a široké 2 cm a natočte je spirálovitě na kovové trubičky.
Kousky pokládejte na plech s  papírem poslední otočkou dolů, potřete je rozšlehaným vejcem a v troubě vyhřáté na 190 °C je dozlatova upečte (cca 15 minut). Upečené kousky z trubiček sklepněte a plňte je libovolnou náplní, zde kaštanovou šlehačkou.
(–iri, fra-)

Napsat komentář