HOBBYMANIE(5)

Láska prochází žaludkem? Jasně, a těmihle srdíčky řeknete úplně všechno!

Princip minizákusků tvarovaných ve formách, ať už profesionálních plastových, nebo kovových (vyhlížejí jako vysoké vykrajovačky) jsme už představili. Opravdu to není nic složitého, potřebovat jen budete zmiňované formy (někteří výrobci klasických vypichovaček na cukroví je již běžně dodávají).

A chcete-li si tvorbu takových zákusků ještě víc, potom zkuste náš recept. Málokoho by pak napadlo, jaký zázrak bude na samém konci vašeho snažení.

Recept na minizákusky s jablečným pyré:
4 vejce
120 g pískového cukru 160 g polohrubé mouky 0,5 lžičky prášku do pečiva; jablečná náplň: 500 g jablek 100 ml bílého vína 1 malinový pudink 2 lžíce koření do svařeného vína cukr podle chuti

Jak na to krok za krokem

Připravte si piškotový plát, ideálně světlý, pro lepší kontrast: Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte do pěny směs mouky s práškem do pečiva a piškot na plechu s papírem upečte. Ze zchladlého vypíchněte formičkou na minizákusky vhodné tvary, např. srdíčka. Boky tvořítek vyložte uvnitř proužky separační fólie a na rovné podložce vtlačte do každé až „na dno“ po jednom piškotovém kousku.

Oloupaná a jádřinců zbavená jablka rozduste s trochou vody na kaši, zvlášť rozšlehejte malinový pudink s bílým vínem a přilijte k jablečnému pyré. Nezapomeňte přidat koření! Směs za stálého míchání provařte a případně dobarvěte červenou potravinářskou barvou.

Hmotu nechte po odstavení mírně zchladnout a hned ji lžící rozdělte do formiček na kousky piškotu. Povrch pyré uhlaďte, minizákusky nechte zchladnout a po ztuhnutí je podávejte se šlehačkou polité např. rozehřátou čokoládou.
(-fra, iri-)

Napsat komentář