HOBBYMANIE(5)

Narozeninový dort pro vášnivé houbaře: Ani šnek na pařezu nesmí chybět!

Jde ovšem samozřejmě o dort. Byl tak dobrý, že zmizel během pár chvil. Včetně muchomůrek červených, v tomto případě ale z marcipánu, a za své rychle vzal i ten šnek s domečkem na zádech.

Autorkou tohoto uměleckého dílka je Radka Peťková z Babic. „Nijak se tím neživím, to by ani v domácích podmínkách nešlo. Dorty připravuju jen tak pro radost svým blízkým a známým,“ napsala nám. Paní Radka se netají tím, že se často inspiruje na internetu a nás hobbymaniaky může jenom těšit, že navštěvuje také naše stránky. „Myslím ale, že nemám moc čím přispět,“ tvrdí. Nu, je zbytečně skromná – vždyť dorty, které už vytvořila (viz (fotogalerie), si v ničem nezadají s výtvory profesionálních cukrářů.

Ingredience pro houbařský dort:
Korpus + krém: 17 vajec 300g polohrubé mouky 250 g fruktopuru 100g hořké čokolády bez cukru 2x máslo 0,6 l mléka 2x vanilkový puding 50 g ořechů 50g hořkého kakaa 3x kypřící prášek do pečiva. Na ozdoby z marcipánu: 200g sušeného mléka 200g cukru moučky kukuřičný sirup olej barvivo mandlové aroma čokoládové kamínky
Všechno ostatní je už jen a jen na vaší fantazii!
POCHLUBTE SE I VY! Také vás baví vytvářet zajímavé dortové kreace? Potom neváhejte a potěšte jimi i ostatní hobbymaniaky! Nafoťte svá dílka, můžete je natočit i na video (stačí i kamera v mobilu), poraďte ostatním jak na to a vše pošlete na adresu redakce@hobbymanie.tv.

 

Napsat komentář