HOBBYMANIE(5)

Nefalšovaná Omelette Surprise: Horká na povrchu, ledová uvnitř

Na něj pak jednoduše naložte zmrzlinu dle vlastní chuti, oblečte ji po krátkém zamražení do neprodyšného kabátku z bílkového bezé a vše zapečte. Bombu tohoto druhu můžete nakonec podávat přelitou kvalitní pálenkou a zapálenou, případně do ní zabodněte hořící prskavku.

Recept na omeletu s překvapením:
2 vejce, 60 g krupicového cukru » 70 g hladké mouky » 30 g mandlových plátků » moučkový cukr na posypání; náplň: 1 l zmrzliny (např. z červených pomerančů), na dohotovení: 3 bílky » 1 lžíce citrónové šťávy » 150 g moučkového cukru

Jak na to krok za krokem:

Do sněhu z bílků zašlehejte po lžících cukr, postupně do pěny zapracujte i žloutky a stěrkou vmíchejte prosátou mouku. Těsto naložte do formy o průměru 20 cm vyložené papírem na pečení, hladce je rozetřete, povrch posypte mandlovými lupínky a v troubě vyhřáté na 180 °C plát upečte (cca 10 až 15 minut).
Upečený korpus vyklopte, stáhněte z něj papír a povrch poprašte moučkovým cukrem. Na žárovzdorném talíři na plát naložte kopec zmrzliny, uhlaďte ho a nechte vše zamrazit (cca 30 minut). Mezitím rozehřejte troubu na 250 °C (spusťte horní ohřev, příp. gril). V míse vyšlehejte z bílků sníh, zakapejte ho citrónovou šťávou a po lžících do něj zašlehejte cukr. Lesklou pěnu naložte do sáčku s řezanou špičkou, zmrzlý korpus jí pečlivě zakryjte (pracujte rychle!) a vložte vše na 3 minuty do rozpálené trouby. Jakmile pěna na povrchu zrůžoví, dezert hned vyjměte a okamžitě ho podávejte.

Napsat komentář