HOBBYMANIE(5)

Pohádková jablíčka, udělaná z těstíčka

Není pochyb o tom, že už jen pohled na tyto kousky povzbudí apetit; koho by nelákalo se do nich s chutí zakousnout?! Navíc je to pečivo s náplní, kterou lze libovolně kombinovat. V případě jablíček jsme vsadili na čokoládu. Což ovšem neznamená, že se musíte striktně držet našich předpisů. Jestliže vám nevyhovuje originální dýňová nádivka, použijte jakoukoli jinou ze svých oblíbených, ať už sladkou (ořechy, tvaroh, mletý mák, povidla, džem), nebo slanou (nasekaná šunka se sýrem, mleté škvarky, tepelně upravené mleté maso). Výsledek bude skvostný v každém případě.

Co budete potřebovat pro pohádková jablíčka s čokoládou:

jablo-01
Ingredience pro pohádková jablíčka

280 g hladké mouky, 1 lžička instantního droždí, 35 g krupicového cukru, špetka soli, 1 vejce, 50 g másla, 140 ml mléka, 1 lžíce vody, růžová nebo červená potravinářská barva (nejlepší je gelová); náplň: 100 g hořké nebo mléčné čokolády; na potření: 1 vejce na potření; na dohotovené: nesolné tyčinky (tenké trubičky), 1 tvrdé jablko

Jak na to krok za krokem
Fotonávod najdete v galerii pod článkem

  1. OJablko řezdváženou hladkou mouku promíchejte v míse robotu se sušeným droždím, cukrem a špetkou soli. Přidejte vidličkou prošlehané vejce, rozehřáté vlažné máslo a vlažným mlékem zadělejte hladké vláčné těsto. Zároveň do něj zapracujte barvivo rozpuštěné v 1 lžíci vlažné vody. Těsto by mělo mít jemně růžový tón. Důkladně prohnětené a přikryté utěrkou či fólií nechte vykynout na teplém místě na dvojnásobek původního objemu.
  2. Vyknuté těsto vyklopte z mísy na vál a nejlépe pomocí váhy je rozdělte na 8 stejně velkých dílků. Každý v dlaních zakulaťte a bochánky nechte na válu přikryté utěrkou dokynout. Do každého pak vtlačte po kousku čokolády, kousky opět zakulaťte, vložte je do papírových košíčků na muffiny, kde je znovu necháte uložené na plechu dokynout (cca 15 minut) Případně košíčky s těstem naložte do kovového plata na muffiny, ale není to nutné.
  3. Povrch dokynutých bochánků v košíčcích potřete prošlehaným vejcem a do středu každého shora vetkněte kousek nesolené tyčinky (vznikne stopka). Na lístky nakrájejte na plátky jablko a vypíchněte je vhodnou formičkou. Ke každé stopce přiložte jeden lístek a kousky upečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 18 minut)

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Napsat komentář