HOBBYMANIE(5)

Rychlovka za pět minut: Neodolatelné rizoto s paprikami

Pokud vám zbyla trocha vařené rýže od oběda a najdete ve spíži třeba i pár „unavených“ paprik, potom můžete vše zpracovat do podoby výborné, na pánvi smažené směsi. Vlastně je to zeleninové rizoto, které můžete podávat jako samostatný pokrm (porce pro masožrouty lze navrch ozdobit plátkem opečené slaniny), ale dobře poslouží i jako příloha k masu. Zkuste je, chutná výborně, ale papriky v něm musí zůstat křupavé! A jsou-li z vlastní zahrádky, potom je dobrota ještě o něco lacinější.

Zeleninová „rychlovka“ s rýží:
2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 100 g anglické slaniny, po 1 červené, bílé a zelené paprice, 400 g dopředu uvařené rýže, sojová omáčka, sůl a mletý černý pepř dle chuti

Jak na to krok za krokem:

Na rozehřátém oleji v pánvi osmahněte na tenké plátky nasekaný česnek (musí se rozvonět), přijdete nadrobno pokrájený čerstvý zázvor s obdobně upravenou anglickou slaninou a za stálého míchání vše orestujte. Papriky zbavené přepážek s jádry nakrájejte na nudličky, přidejte je do pánve a také je osmahněte (musí zůstat křupavé). Dále přidejte vařenou rýži, směs ochuťte solí, mletým černým pepřem, lehce ji zakapejte sójovou omáčkou (dle chuti) a dobře prohřátou hned podávejte.
Autor: -js-

Napsat komentář