HOBBYMANIE(5)

V čem vařit? Nevěřte reklamám, česká smaltovaná klasika je nejlepší!

Možná vás to překvapí, ale tato výjimečná česká klasika se dá koupit i dnes. A to díky společnosti BELIS, která  výrobu smaltovaných hrnců, pánví a dalšího kuchyňského nádobí Sfinx převzala a přidala mnoho dalších produktů…

Kvalita, podložená více než 120letou tradicí

Společnost BELIS a. s. vznikla z bývalého exportního závodu státního podniku SFINX. Je v současnosti největším výrobcem smaltovaného nádobí v České republice. Výroba smaltovaného nádobí se v závodu Vráto České Budějovice realizuje již od roku 1893. Dlouholetá tradice a zkušenost v tomto oboru umožňují závodu vyrábět výrobky ve vysoké kvalitě a estetické úrovni. Společnost BELIS vyrábí smaltované nádobí již více než 120 let. Smaltované nádobí firmy BELIS bude sloužit ve vaší domácnosti po dlouhá léta a umožní vám nejzdravější možný způsob přípravy pokrmů.
Firma BELIS se rozhodla oživit tradiční, poctivé, smaltované nádobí BSE (belis stabil extra), které dodnes zdobí snad každou českou domácnost. Toto nádobí se stalo synonymem kvality a naprostá většina hospodyněk na něj nedá dodnes dopustit. Nádobí je vyrobeno z plechu o síle 2 mm, což je v dnešní nabídce naprosto unikátní a podobné nádobí dnes nabízí už jen firma BELIS. Vaření na smaltu je tím nejzdravějším možným způsobem přípravy pokrmů. Nádobí BSE má navíc uvnitř nádob aplikován speciální modrý smalt, který má výborné kyselinovzdorné vlastnosti a zůstává po celá léta prakticky netknutý běžným používáním.

Každý kus je originál

Každý hrnec či pánev BSE je originálem. Z vnějšku nádob je totiž ručně nanesena plasticita, která tento produkt dělá naprosto unikátním. Po každé aplikované vrstvě smaltu je nádobí vypáleno v peci o teplotě přibližně 850˚ C. Tento způsob aplikace povrchu zajišťuje, že se Vám smalt rozhodně nesloupne po pár použitích jako je tomu například u různých keramickým či teflonových, které jsou nám masivně servírovány z médií všude kolem nás.
Pro nádobí BSE je charakteristický černý, matný smalt vně nádob. Tento smalt je zprvu otevřený, a tak jsou na něm viditelnější stopy po otěru. Stopy se dají samozřejmě pohodlně umýt. Tento matný smalt se však po pár použitích a umytích „zatáhne“ a získá klasickou, tmavě černou barvu.

Napsat komentář