HOBBYMANIE(5)

Vylepšený holanďan: Jemné Puškinovy biftečky

Jsou to biftečky jedna báseň, jestliže masíčko jemně umelete a pak směs s dalšími přísadami, např. smetanovým taveným sýrem a kouskem másla, důkladně propracujete. Po nezbytném odleženi v chladu se tak nakonec dočkáte fajnovky, u které bude mlaskat i ten největší odpůrce mletého masa. Připravená faš je skutečně delikátní, takže si s ní můžete pohrát ještě trochu jinak: Doplňte ji například oloupanými, na nudličky nasekanými mandličkami a naplňte jí kuřátko, které pak pěkně vcelku upečete. A jedna dobra rada na závěr: Se solením směsi to moc nepřehánějte, protože přídavek „taveňáku“ slanou chuť poněkud pozdvihne!

Puškinovy jemné kuřecí biftečky:
1 kg kuřecího masa (prsa), 1 houska, 3 lžíce mléka, 100 g smetanového taveného sýra, 50 g másla, 3 lžíce sladké smetany, sůl, mletý černý pepř, jemně strouhaný muškátový oříšek; na obaleni: 3 vejce, jemně prosátá strouhanka; olej na smaženi

Jak na to krok za krokem:

Vykostěna prsa jemně umelte a hmotu propracujte s houskou pokrájenou v předstihu na kostičky a svlaženou mlékem (maso můžete spolu s namočenou houskou pomlít). Přidejte tavený sýr, měkké máslo, trochu smetany a směs ochuťte soli, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Faš opět důkladně dohladka propracujte a nechte ji v chladničce cca 1 hodinu odležet. Lžíci z ní pak oddělujte stejně velké kousky, ze kterých vypracujete v navlhčených dlaních ne příliš velké řízečky (karbanátky, cca 15 ks).
Každý smočte po obou stranách v rozšlehaných vejcích, obalte je ve strouhance a všechny zvolna usmažte v rozpáleném oleji. Hotové osušte papírovou utěrkou a teplé podávejte s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami. Porce doplňte zeleninovou přiíohou a přízdobou.

 

Napsat komentář