HOBBYMANIE(5)

Zapomeňte na novoty, smaltované nádobí vás přežije!

Možná jste také podlehli reklamě a pořídili si za drahý peníz některý z těch moderních vynálezů. Zřejmě jste také ale brzy zjistili, že kromě těch peněz za mnoho nestojí a začali se ohlížet po něčem fortelnějším a poctivě vyrobeném. Pokud se necháte inspirovat kuchyněmi svých rodičů a prarodičů a pořídíte si české smaltované nádobí, věřte, že to bude dobrá volba. Proč?
Je zdravé a hygienické: Smalt chrání potraviny proti pronikání škodlivých kovových iontů a na hladkém povrchu se nemnoží bakterie.
Je krásné: Kombinaci barev a obrázků jsou skoro nekonečné.
Je praktické: Snadno se čistí a je odolné proti mechanickému poškození

Sfinx, kvalita ověřená desetiletími

Sehnat za socialismu smaltované nádobí značky Sfinx byla výhra v loterii. Bylo to úzkoprofilové zboží, protože značná část produkce se vyvážela. Naštěstí pro nás se všechny ty smaltované hrnce, pánve, rendlíky i pekáče v Česku ale stále vyrábějí. V Českých Budějovicích totiž už po desetiletí působí světově známý výrobce tohoto druhu zboží – společnost BELIS a.s., která vznikla z bývalého exportního závodu státního podniku SFINX.
Vyrábí jak černé jednoduché smaltované nádobí (řada Standard), velkoobjemové smaltované nádobí typu Gastro, tak i originální těžké smaltované nádobí s dobře známým modrým smaltem uvnitř (řada BSE) a také různé druhy barevného smaltovaného nádobí moderního designu (Eco ceramic, Daisy, Gold).
Poslední novinkou společnosti BELIS stala řada smaltovaného nádobí Nature – originální kombinace tradice a současnosti, kdy bílé hrnce a rendlíky klasického vzhledu s decentním vzorem jsou kompletované moderními skleněnými poklicemi s nerezovým držadlem. Najdete je v různých objemech od 1,4 l až po 6,1 litru.

Smaltované nádobí koupíte i prostřednictvím internetu

Kvalitní smaltované výrobky společnosti se dají koupit kdekoliv v Česku. Najdete ho v kamenných prodejnách i obchodních řetězcích. Pokud se vám ovšem nechce nikde chodit, stačí navštívit internetový obchod společnosti BELIS a.s. www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz. Tady si vyberete přesně to, co se vám líbí a necháte si smaltované nádobí dovézt přímo k vám domů.
Sortiment obchodu se pravidelně obnovuje podle stavu skladu. Díky tomu máte vždy kompletní přehled o aktuálně dostupném sortimentu. Zároveň je každý výrobek detailně popsaný, takže ani informace o průměru, objemu, kompletaci nebo materiálu vám nebude chybět.

Českobudějovické smaltované nádobí firmy BELIS určitě splní vaše očekávání a stane se dobrým a spolehlivým pomocníkem ve vaší kuchyni.

Napsat komentář