HOBBYMANIE(5)

Sekané maso v úpravě téměř dietní: Jde to i z krůtího a kuřecího!

Základní úprava je v podstatě stejná, protože směs opět spojíte vejcem, špetkou hladké mouky a podle potřeby strouhankou. Samozřejmě ji dochuťte solí a přibrat do hry pro tentokrát můžete i čerstvé bylinky, neboť tepelná úprava je o poznání šetrnější (frikadelky jsou i dříve propečené.
Náramně se osvědčila sekaná čerstvá bazalka, ale zkusit můžete také jiné druhy. Skutečně je to úprava téměř dietní, lehká a dobře stravitelná, vhodná rovněž pro děti. Zvlášť když usmažené kousky důkladně osušíte. Chuťově ji ještě podpoří lehká smetanová omáčka, nejlépe dobře vychlazená.

Recept na krůtí frikadelky:
300 g
krůtích prsou, 3 lžíce hladké mouky 1 lžíce jemně sekané čerstvé bazalky 1 vejce 1 lžička soli strouhanka podle potřeby olej na smažení; smetanová omáčka: 1 cibule nebo pórek nakrájené nadrobno 250 ml zakysané smetany 2 lžíce majolky 2 lžíce mléka vegeta a chilli koření na dochucení

Jak na to krok za krokem:

Maso nakrájejte na drobné kousky a smíchejte je s moukou, sekanou bazalkou a vejcem. Podle potřeby přidejte strouhanku a nakonec vše dochuťte solí. Dobře promíchaná směs musí být pevná a vazká. Hned z ní můžete tvarovat placičky, které osmažíte z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
V předstihu si připravte omáčku za zalití hotových kousků. Sekanou cibuli nebo pórek smíchejte se smetanou, majolkou a mlékem. Směs dochuťte vegetou a chilli kořením a nechte ji v chladničce vychladit. Frikadelky jí potom na talířích přelijte. Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Napsat komentář