HOBBYMANIE(5)

Svatební muffinky s marcipánem: Šperkovnice s překvapením

Výchozí muffiny můžete péct stejně jako my v papírových košíčcích vložených do kovového plata (forma), ale obdobné kousky získáte rovněž ve formě silikonové (samozřejmě bez papírové vložky!). Hotové a dozdobené muffiny je pak ovšem třeba přemístit do dekorativních papírových košíčků.
Důvod této vychytávky je prostý: Zabráníte tak nevzhlednému promaštění ozdobných „obalů“, v nichž budete pečivo podávat. A jaké chutě vás čekají? Samozřejmě ta muffinová, navoněná citrónem a kontrastující se sladkou záplavou Královské glazury na povrchu. A samozřejmě si pochutnáte i na pravém mandlovém marcipánu, jehož kousek je uvnitř rafinovaně zapečený…

Svatební muffinky s marcipánem:
2 vejce, 70 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g oleje, 225 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, šťáva a kůra z 1 citrónu, mléko dle potřeby; náplň: kvalitní mandlový marcipán; poleva: Královská glazura, voda, gelová potravinářská barva, libovolné zdobení

Jak na to krok za krokem (podrobný fotonávod pod článkem)

Připravte si papírové košíčky na muffiny, vložte je do pevné formy, např. kovové, a na dno každého uložte kuličku marcipánu (cca 1 cm v průměru, hmotu lze případně ochutit tuzemákem). Kousky zalijte těstem, jehož základ tvoří hustá pěna vyšlehaná z vajec s cukrem, do které zapracujte olej. Následuje přídavek mouky smíchané s práškem do pečiva a citrónovou kůrou a dle potřeby mléko, kterým těsto zaděláte. Košíčky plňte ideálně ze sáčku s hladkou špičkou, ale jen 5 mm pod okraj košíčků, protože při pečení nabudou! Vložte pak celé plato do trouby a kousky pečte při 180 °C asi 10 až 15 minut dle velikosti. Povrch zchladlých muffinků smočte v husté bílkové polevě (100 g Královské glazury v prášku vyšlehané důkladně se 14 g vody) a po zaschnutí ozdobte vrchní bílou plošku spirálkou z trochy hustší polevy obarvené červeně. Nakonec přidejte libovolné cukrářské zdobení a muffinky podávejte.

Náš tip:
Muffinky můžete polít a dozdobit tradiční bílkovou polevou a pokud máte ze syrových bílků strach, potom použijte Královskou glazuru v prášku. Na náš trh ji dodává firma Monaco (www.monacoint.com).

Autor: -tam-

Napsat komentář