HOBBYMANIE(5)

Už jste ochutnali? Božské dvakrát rolované kuřecí v listovém těstě

Kuřecí rolky s kuřecí nádivkou, i tak by se dal nazvat tento poněkud neobvyklý pokrm. Navrch jsou rolované hned nadvakrát. Nejprve je totiž třeba zavinout do větších kuřecích plátků jemnou masovou fáš s přídavkem sekaných ořechů, smetany a bylinek (ideální jsou čerstvé), a připravené smotky se po krátkém odležení chladu balí ještě do tenkých proužků listového těsta, takže nakonec připomínají malé mumie.
Díky tomuto finálnímu obalu se uvnitř udrží veškerá šťáva, nic se při pečení neodpaří bez užitku a ani nevyteče do pekáčku. Prostě lahoda! Maso ovšem musíte do těsta zabalit opravdu důkladně. Upečené roládky pak podávejte naporcované na plátky s bramborovou kaší a zeleninovými saláty a skvělé jsou i studené, třeba jako součást rautového stolu.

Recept na kuřecí rolky s ořechovou náplní:
500 g listového těsta 600 g kuřecích prsou (mohou být i stehenní řízky) 400 g odkrojků z kuřecího masa sůl mletý černý pepř 50 g ořechů 50 ml sladké smetany (50 g zakysané) bylinky (petržel, pažitka, rozmarýn) 1 kapie 1 vejce hrubá sůl nahrubo drcený pepř

Jak na to krok za krokem:

Prsa nakrojte do podoby 4 velkých plátků a přes fólii je zlehka naklepejte. Veškeré odřezky rozmixujte, přidejte sekané ořechy, smetanu, sůl, pepř, a bylinky (mohou být sušené), ale s rozmarýnem zacházejte opatrně! Vzniklou fáš naložte na plátky, do každého válečku vtlačte 2 proužky kapie a vše zaviňte. Válečky zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do chladničky (příp. přes noc).
Z plátu listového těsta silného 3 mm oddělte proužky široké asi 3 cm a masové válečky jimi spirálovitě obtočte (musí být zcela zabalené). Rolky potřete rozšlehaným vejcem, posypte hrubou solí, drceným pepřem a v pekáčku s pečicím papírem je nechte při 200 °C péct (cca 15 minut). Teplotu pak stáhněte na 170 °C a kousky ještě 30 minut dopékejte.

Zdroj: Časopis Knihovnička recepty. 

 Nejen toto archivní číslo ale i další, stejně jako aktuální i předplatné si můžete v digitální podobě objednat ZDE »»»»»

 

Napsat komentář