HOBBYMANIE(5)

Zabíjačkové lahůdky: Ocásky z řeznictví zmizely. Víme, jak tuto delikatesu nahradit

Řezník vám může nabídnout maso s křížovou kostí, což je téměř totéž – chybí pouze špička. A proč je vůbec péct? Protože je to masíčko velice jemné a chutné, opravdová dobrota. A pokud je ho na křížové kosti o něco víc, potom je můžete odkrojit a možná dokonce vydá na šťavnatý řízek. Případně je nakrájejte na nudličky do výborné „číny“. Kosti i s masem se dají samozřejmě upravit jako ovar a lze je také udit. Ale pečené jsou určitě nejlepší. Navrch není tato úprava nijak náročná na čas (viz náš recept).

Pečené vepřové ocásky:
Vepřové ocásky nebo maso s křížovou kostí 2 střední cibule 0,5 palice česneku sůl, černý mletý pepř celý kmín trocha vody na podlití

 

 

Jak na to krok za krokem (fotonávod najdete pod článkem ▼▼▼)

Kosti s masem osolte, opepřete a kousky rozložte do pekáčku. Posypte je podle chuti kmínem, přidejte cibuli nakrájenou na čtvrtky nebo osminky, česnek nasekaný na plátky, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Pečte je při 160 °C a jakmile maso zezlátne, kousky otočte, případně opět dle potřeby podlijte. Upečené podávejte s chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem.
Autor: -fra-

Napsat komentář