HOBBYMANIE(5)

Vánoce za dveřmi: Chystáme sexbomby s příchutí buráků

Voňavé ještě víc než arašídy samotné, řekne určitě každý, kdo vás při přípravě tohoto pečiva zastihne ve vaší kuchyni. Pronikavější aroma totiž jen tak nenajdete. Ovšem i jeho chuť je excelentní, pouze nezapomeňte použít do těsta na horní kuličky těchto bombiček nesolené arašídy.

Spodek, tedy sokl, pak tvoří kolečko obyčejného lineckého těsta a krém určený ke spojení obou dílů můžete připravit například z drobečků, které vám zbyly při vykrajování jiného cukroví. Vlastně je to řidší punčovina, jakou běžně používají domácí modelářky 3D dortů, dochucená ještě víc cukrem, rumem, džemem a navrch citrónovou šťávou.

 

Recept na arašídové slepované bombičky:
Linecká kolečka: 250 g hladké mouky 110 g
moučkového cukru 150 g másla 3 žloutky; arašídové těsto: 80 g tuku (máslo) 200 g moučkového cukru 300 g strouhaných arašídů (nesolených) 1 vejce; náplň: 100 g strouhaných piškotů 50 g změklého másla 50 g moučkového cukru 3 lžíce rumu, citónová šťáva 1 lžíce džemu

Z ingrediencí na linecké vytvarujte klasické těsto, z odpočinutého vypracujte plát silný 3 mm, vypíchněte z něj hladká kolečka o průměru 35 mm a upečte je. Podobně jako linecké připravte i těsto arašídové (ze všech přísad v jednom kroku v robotu).
Z odleželého v chladu (cca 1 hodina) vypracujte kuličky o průměru lineckých koleček, oválejte je na talířku ve vrstvě solamylu a rovněž upečte na plechu s papírem dorůžova.

Po zchladnutí k sobě slepujte vždy jedno kolečko s kuličkou dopředu připravenou náplní: Máslo utřete s cukrem, přidejte strouhané piškoty, rum, citrónovou šťávu a pro chuť ostřejší džem, nejlépe rybízový. Slepené bombičky přizdobte nahoře čokoládovou špičkou a malým filigránem, např. hvězdičkou.

Náš tip:
Obalení kuliček arašídového těsta v solamylu je nutné, jinak by se při pečení roztekly. Takto si ale udrží pěkný kulovitý tvar, pouze trochu popraskají, což není po estetické stránce na závadu.

Napsat komentář